7. juli reiste over 20 medlemmer fra Oslo Roller Derby til Trondheim i forbindelse med den aller første roller derbykampen på norsk jord. Vi, tretten spillere, NSOer, benchcoaches, dommere og supportere, var vel alle omtrent like spente på hvordan dette kom til å gå. Før vi takket ja til å møte Nidaros var vi veldig usikre på om vi hadde sjangs å få nok spillere over minimumskravnivå – så etter at positivt svar var gitt, var det ikke annet å gjøre enn å forsøke å nå dette målet. I hele mai og juni måned jobbet vi så hardt vi bare greide med å teste spillere, pugge regler, se kamper, studere strategier og ikke minst trene – og vi endte med hele 15 spillere med fullførte minimumskrav!
Laglisten til en derby-kamp består av 14 spillere, men dessverre måtte vi stille kun 13 til kampen på grunn av to ankelskader som kom fryktelig ubeleilig. (god bedring til Minnie the Bruiser & Boobs Bazooka)

Nidaros Roller Derby tok godt imot oss når vi kom oppover og timene frem til oppvarming og bout ble borte før vi visste ordet av det. Verken vi eller hjemmelaget hadde noen spesielle forventninger til hvor mange som ville komme og se på kampen, så det var en kjempeoverraskelse å se en fullsatt Husebyhall i det vi kom ut på banen.
De to omgangene på 30 minutter fløy forbi, plutselig var det hele over! Nidaros vant velfortjent 196 mot 55, men gleden over å ha spilt vår aller første kamp og at stemningen var så utrolig fantastisk, overskygget tapet. På etterfesten ble beste jammer, blocker og MVP (most valuable player) kåret. Vi i ORD valgte NRDs Jessica Elbow til beste jammer, Knoxette til beste blocker og Agatha Crushtie til MVP. NRD valgte Ophelia Jawbreak til beste jammer, Machingunn til beste blocker og Betty D. Reaper til MVP hos oss.

ORD ønsker  å takke Nidaros Roller Derby for å ha invitert oss til kamp, å ha arrangert bootcamp og en fantastisk første bout, trenere Agusta Wind og All Systems Go, head ref Riff Reff, head NSO El Toupée og alle de frivillige som gjorde 7. juli til en dag som går inn i historiebøkene.

Se flere bilder og les mer om kampen på NRDs sider. 

 

July 7th, the first roller derby bout in Norwegian history took place in Trondheim. We, Oslo Roller Derby, bouted against Nidaros Roller Derby, and NRD took home a well deserved victory (196-55). But there were no sad ORD faces despite the fact that we lost. The amazing, huge crowd and the kick we got from playing our first bout kept us smiling and happy for days! A huge thank you goes out to the ones that made this weekend happen: Nidaros Roller Derby, Agusta Wind, All Systems Go, Riff Reff, El Toupée and all the volunteers! 
See more pictures and read about the bout at NRDs blog.