13. -15. Juli ble den aller første Roller Derby Festivalen arrangert i Malmø. Cuplag fra Finland, Sverige, Danmark og Norge (sammensatt av både helt ferske og erfarene spillere) møttes for å spille en miniturnering på fire kamper i løpet av helga. I tillegg var det åpne scrimmager, roller disco og mye mer man kunne være med på. Team Norway bestod av spillere fra Nidaros RD og Oslo RD men på grunn av skader og sykdom ble vi nødt til å låne noen gjestespillere for å ha et fullstendig lag. Vi var så heldige å få med Frigg In Fury, Honey og Ninja fra Crime City Rollers (Malmø), Pooky Balboa fra Paris Rollergirls og Lady Lovelyblocks fra Luleå RD & Royal Swedish RD –  noe vi var utrolig takknemlige for. Uten disse fem fantastiske damene hadde vi vært nødt til å trekke oss, og dét hadde vært skikkelig kjipt!

Fredags ettermiddag møtte vi Team Finland og vi scoret hele 34 poeng mot Finlands 148. Tapet kom ikke som noen overraskelse med tanke på at finnene har holdt på med derby ganske mye lengre enn alle oss i Norge, og det faktum at vi i Team Norway spilte sammen for aller første gang i denne kampen. Men humøret var det ikke noe å si på!


Kamp nummer to var mot Team Sweden, eller Swedish Meatwalls som de valgte å kalle seg for anledningen. Motstanden i denne kampen var nok hakket hardere, og etter en relativt grei første omgang for vår del ble vi rett og slett knust i andre halvdel. Stillingen endte på 200-47, men vi var fornøyde siden vi tross alt hadde økt vår egen poengscore fra kampen mot Finland!


Lørdags ettermiddag møtte vi Team Denmark. Etter å ha spilt to kamper sammen begynte vi kjenne hverandre som spillere og hele dynamikken i laget begynte å fungere skikkelig. Vi greide å holde følge med danskene til langt ut i andre omgang – før VI (!!!) rykket fra! Godt lagarbeid og et par velplasserte powerjams gjorde at vi, underdog’ene fra Norge, tok hjem vår aller første seier mot Danmark. Stillingen endte 153-135 og skjeldent har det vel vært så mange glade nordmenn i Malmø på en gang!

Søndag var det klart for returkamp  og «bronsefinale» mot Danmark. Både vi og danskene gikk inn med alt vi hadde, og etter en jevn førsteomgang ledet Team Norway med bare fem poeng. Andre omgang var mist like spennende, både publikum og speakere tok helt av. Kampen endte tilslutt 103-82 til Danmark – gratulerer!

Etter å ha fått roet egget etter siste kamp og fått litt mat i kroppen benket vi oss for å se finalen mellom Team Sweden og Team Finland. Det var en skikkelig rysare mellom to virkelig jevngode lag! Etter siste jam stod stillingen 92-92, og det ble besluttet å la kampen ende uavgjort (!!). Gratulerer til Sverige og Finland!
Tusen takk til Crime City Rollers i Malmø som arrangerte denne første roller derby festivalen, dere har sørget for noen av de beste sommerminnene fra 2012! (Flere bilder finnes her, herher og her!)

Malmø Roller Derby Festival was held for the first time ever last weekend. Teams with both experienced and unexperienced players from Sweden, Denmark, Finland and Norway met to bout each other in a mini tournament. Because of injuries and illness Team Norway had to borrow a few players; Ninja, Frigg In Fury and Honey from Crime City Rollers, Pooky Balboa from Paris Rollergirls and Lady Lovelyblocks from Luleå RD & Royal Swedish RD. If it wasn’t for these amazing girls we’d have to forfeit, so thank you so much for joining in.
Our first bout was against Finland. It was the first time for us playing together as a team, but it worked out okay and we were very happy with the 34 points we got. (148-34 for Finland)
The second bout was Team Sweden, or the Swedish Meatwalls. We did a good first half, but got our asses kicked in the second. Final score was 200-47.
We met Team Denmark Saturday evening. It was such a fun game, and we were neck on neck until the last few jams. In three games we improved our teamwork greatly, and it paid off, we managed to beat Denmark 153-135.
The last game was also against Denmark, and this bout too was very exciting to play and watch (as far as I could understand the speakers and the crowd). Team Denmark took home the victory, 103-82, congratulations.
The final between Finland and Sweden ended at 92-92 (!), and it was awesome to watch two so evenly matched teams trying to win.
Thank you, Crime City Rollers, for making the roller derby festival happen. You created some of the best memories from the summer of 2012! (More pictures here, here, here and here!)

Photos: Maisa Dabus, Marko Niemelä & Nicolai Gregersen