Etter flere måneder med venting og gleding gikk Derby Revolution i Belgia av stabelen 28. juni- 1.juli: fire dager fullpakket med Roller Derby!

Fra Oslo var vi tre som reiste: Malice in Derbyland og Minnie the Bruiser som spillere, og Baluba som NSO (non-skating official). Mange av derbyverdenens store stjerner stilte opp som trenere: Quadzilla, Kamikaze Kitten, Luludemon, Joy Collision…  Her var det ingen grenser for hva man kunne lære.

Malice fikk en brutal start på oppholdet når kofferten med alt utstyret forsvant på veien. Derfor fikk hun ikke vært med på alt hun ville den første dagen, men uten utstyr fikk hun sjansen til å prøve plyometrics, en treningsform mange derbyspillere bruker for å øve opp raskere og sterkere bevegelser.  Vi kommer nok alle til å bli bedre kjent med plyometrics med veiledning fra Malice, for den ene treningstimen var visst merkbar i flere dager etterpå.

Jeg brukte dagene til blockertrening, strategi og agility, og brukte mer tid på skøyter enn av. Etter ganske kort tid ble det tydelig på føttene – gnagsår kommer når det passer dårligst. 8MeanWheeler, en av trenerne på Derby Revolution og spiller på landslaget til Canada, kom med det beste trikset for gnagsår: kondomer og sportstape. De så litt tvilende ut på apoteket, men det var det verdt. Gnagsårplastre kan ta seg en bolle, for dette er det beste tipset jeg har fått noen gang.

Hver dag ble avsluttet med scrimmage, eller treningskamp. Alle som ville kunne bli med, og den tredje dagen hadde jeg mannet meg opp til å bli med. Så nå kan jeg (nesten) skryte av å ha spilt mot Quadzilla!

Malices uflaks fortsatte gjennom helgen med sykdom og slapphet, mens jeg var heldig helt frem til siste dag. Etter siste treningsøkt, og før treningskamp, falt jeg ned fra en tre cm høy kant med skøyter på føttene og forstuet ankelen. Det satte en stopper for resten av sommerens derbyaktiviteter og skaffet meg en tur til belgisk sykehus i ambulanse.

Selv om Team Oslo ikke hadde hellet med seg på denne turen hadde vi det helt fantastisk, og vi håper det blir en ny revolusjon neste sommer. Vi har ikke fått nok!