Vil du bli en del av Oslo Roller Derby?

Vi har nybegynnerkurs med deg som vil bli spiller eller dommer. Ønsker du å bli NSO trenger du ikke å gå nybegynnerkurs, og kan begynne når som helst. Under finner du basisinformasjonen du trenger, og nederst et skjema hvor du kan melde din interesse for kurset.

Neste nybegynnerkurs har planlagt oppstart i høst. Første kurs starter i august/september. Vi har en facebook gruppe for de som er interessert eller ønsker seg mer informasjon om kurset. Her kan man spørre om det man lurer på angående kurset, roller derby osv. 

https://www.facebook.com/groups/1055237454608279/

Nederst på siden finner du kursinformasjon og  interesseskjema. Ved å bruke interesseskjema vil du få en mail med opplysninger og påmeldingsskjema når dato for kurs er fastsatt. 

Les mer om det å bli spiller, dommer eller NSO under

Er du under 18? Send mail til freshmeat@oslorollerderby.no for mer informasjon.

Vil du bli spiller?

Hvis du har lyst å lære å stå på rulleskøyter og teknikk for roller derby, regler og taktikk i spill, meld deg på vårt nybegynnerkurs. Nybegynnerkurset vil ta deg gjennom alle de skøytetekniske ferdighetene du trenger, samt regelteori, for å bestå WFTDAs Minimum Skill Requirements. (MSR). Alle som spiller kamp for Oslo Roller Derby må ha bestått MSR.

Du trenger ingen erfaring på forhånd, bare lyst til å trene, lære og spille verdens kanskje morsomste lagsport.

Utstyret du trenger er:

  • Hjelm

  • Håndleddsbeskyttere

  • Albuebeskyttere

  • Knebeskyttere

  • Tannbeskytter

  • Rulleskøyter for roller derby (inlines er ikke tillatt og skøyter med høy hæl er ikke anbefalt)

Ta gjerne kontakt med ORDs sponsor Deng Roller Derby Shop på Facebook eller nett dersom du har spørsmål om utstyr.

Hva kan du som vil bli spiller forvente?

Roller derby er en fysisk krevende sport kombinert med taktikk. Ved å gå vårt nybegynnerkurs vil du lære de grunnleggende ferdighetene som trengs for å være en trygg spiller. Hvor lang tid man bruker på å bestå Minimum Skill Requirements er veldig individuelt, alt fra to måneder til over ett år. ORDs nybegynnerkurs er lagt opp slik at man kan ta den tiden man trenger for å fullføre. Vårt heteste tips for å ha god progresjon, uansett nivå, er å møte på så mange treninger som mulig.

 

Vil du bli dommer?

Oslo Roller Derby er stadig på utkikk etter flere dommere til vår dommergruppe. Dommerne står også på rulleskøyter og har full kontroll på spillets regler, poengtaking og at kampene utføres etter WFTDAs regler og retningslinjer.

Dersom du ønsker å bli dommer og ikke har stått på rulleskøyter tidligere anbefaler vi at du melder deg på vårt nybegynnerkurs slik at du får lært det grunnleggende av skøyteferdigheter samt får innblikk i regler og spillsituasjoner.

Dersom du kan stå på rulleskøyter allerede, kan du ta kontakt med vår dommergruppe direkte på officials@oslorollerderby.no

 

Utstyret du trenger som dommer er det samme som spillere, men du trenger ikke tannbeskytter, og inlineskøyter o.l. er tillatt.

 

Vil du bli NSO?

NSO betyr Non-Skating Official, og er en del av funksjonærcrewet sammen med dommerne, men er da ikke på skøyter. NSOene gjør en viktig jobb under kamper og treningskamper ved å starte og stoppe jams og omganger, notere poeng, ta tiden i straffeboksen, notere hvilke spillere som er på banen osv. Som NSO får man et unikt innblikk i roller derby som sport. Uten NSOer ingen roller derby!

Dersom du ønsker å bli NSO eller lurer på hva oppgavene til en NSO er kan du ta kontakt på officials@oslorollerderby.no

Kursinformarsjon:

Informasjon om kursoppstartsdatoer for høsten 2017 kommer.

Fyll ut skjemaet under for å melde interesse, du vil da få tilsendt påmeldingsinformasjon m.m. Spesifiser i kommentarfeltet om du ønsker å melde deg på som dommer.

Fyll ut interesseskjema
* indicates required field