Det er ikke så lett å vite hvor man skal starte når man skal beskrive alt vi opplevde i Berlin forrige helg. Track Queens Battle Royal, den første WFTDA turneringen i Europa noen sinne, ble arrangert, og seks medlemmer av ORD reiste ned for å se på. Noen av oss kom ned tidlig fredags morgen, og etter en liten svipptur innom hotellet bar det til fantastiske Arena Berlin hvor Bear City Roller Derby har sin hjemmebane. Første kamp var Helsinki Roller Derby  mot Crime City Rollers (Malmø), og med kjentfolk på begge lag var det vanskelig å velge ett å heie på. Kampen var utrolig jevn, og det hele ble ikke avgjort før i aller siste jam som endte 199-190 til Helsinki. Dagen fortsatte med spennende kamper og nivået var mye jevnere enn det jeg personlig hadde trodd på forhånd. Og etter å ha sett seks bouts på en dag, ble det en rolig avslutning på kvelden med indisk middag og en tur innom en liten pub hvor det ble alt for mye passiv røyking!
Lørdagen fortsatte der fredag slapp, og vi var på plass i tide til å få med oss at Crime City slo Glasgow. Neste kamp var London mot Auld Reekie (Edinburgh) og det var ikke spesielt overraskende at London dominerte kampen totalt. Likevel var det en utrolig spennende kamp å se på, mye på grunn av to gode speakere som kjente begge lagene godt. Seminfinalekampen mellom Stockholm og hjemmelaget Berlin Bombshells var også nervepirrende. Tribunene var fullsatte, og selvom det var mange Berlin-supportere der, så var det mange skandinaver på plass som heia på Stockholm! Med et hylende publikum slo Berlin Stockholm med fire små poeng!
Etter å ha sett to kamper til, snakket med masse kjentfolk, kjøpt t-skjorter m.m. fra omtrent alle lagene og nesten mistet stemmen bar turen ut i Kreuzberg på jakt etter middag. Middag fant vi, og i tillegg til det hyggelige folk fra Gothenburg Roller Derby og København.
Finaledagen, altså søndag, var vi på plass til å se Leeds mot Crime City, før Helsinki møtte Gent. Kampen om tredje og fjerdeplassen stod mellom Stockholm og Auld Reekie og endte 149-139 til Stockholm. Selve finalen stod mellom London Rollergirls og Berlin Bombshells, og selvom Berlin var på hjemmebane så var det ganske så klart  at denne kampen var avgjort på forhånd. Det er ingen grunn til å legge skjul på at London er i en egen klasse i Europa, men det betyr ikke at det ikke var en underholdende kamp. Stemninga var helt fantastisk, spillerne på begge lag var utrolig gode, speakerene skapte skikkelig partystemning, under en offical timeout sprang det streakere over banen og det hele toppa seg når vi plutselig fikk servert gratis sprudlevann på tribuna på slutten av andre omgang.
Etter endt kamp, 448-47 til London, var det utdeling av premier. Første (London), andre (Berlin) og tredjeplassen (Stockholm) fikk sine medaljer, og MVP (most valuable player) for jammer gikk til Heli Runteli fra Helsinki og blocker gikk til Chemikill Hazard fra Glasgow. Etterfesten tok etter ryktene helt av, men siden undertegnede ikke deltok på den skal jeg ikke skrive noe spesielt om akkurat det.
Med fly som gikk sent mandag kveld hadde vi hele «dagen derpå» til shopping og shightseeing. Tåka lå rimelig tung over byen fortsatt, så det ble mest fokus på førstnevnte og å spise god mat mens vi diskuterte alt vi hadde opplevd og sett i løpet av kampene. Vi var mildt sagt gira på å komme oss hjem og sette i gang med å trene enda mer og hardere!
Alle resultater finner du her og flere bilder ligger her.