I Roller derby er det utrolig mange regler å følge med på, og alle som har prøvd å lese reglene har vel kommet i en og annen situasjon hvor man ikke skjønner en dritt. Det er mye å følge med på og det er en god grunn til at det er mange dommere tilstede under en bout. Med fire Blockere på hvert lag og to jammere er det nok å holde styr på. Ikke bare skal det følges med på spillerne på banen, det skal også holdes styr på antall utvisninger, hvor mange hjul som er på banen, hvem som blocker hvem og hvor lenge hver enkelt er i penalty boksen.

Det finnes regler for hvor spillernummerne skal være på kroppen, og hvor store og hvor synlige de skal være, Det finnes regler for dommersignaler,sikkerhetsutstyr, hjelm-covere,banning, dytting, uniformer og alt annet som har den minste ting med Roller Derby å gjøre, så om du finner det vanskelig å forstå reglementet med en gang er ikke det nødvendigvis verdens undergang.

Hvis man i kamp gjør de samme feilene gjentatte ganger uten å lære av det kan det fort bli verdens undergang, eller om man hiver seg ut på banen uten å vite noe om hvordan eller hvorfor spillerne gjør som de gjør. Derfor har  Oslo Roller Derby hatt sin aller første regelkveld!

Regelkvelden fant sted på selve frigjøringsdagen hvor Mother Punchie og hennes høyre hånd dommer Vön Schafer forklarte seg gjennom kapittelet om penalties. Umiddelbart ble det rukket hender i været og spørsmål ble besvart etter aller beste evner. Det sies jo det at ingen spørsmål er dumme, men som freshmeat og over middels nysgjerrig og kreativ i spørsmålene kan jeg med hånden på hjerte si at det plumpet ut både det ene og det andre «spesielle» spørsmålet fra min munn, men  så lenge det finnes spørsmål jeg ikke kan svaret på ,kan jeg faktisk ikke reglene godt nok!

 

 

 

-Janne Regine