CSI på tv. Offeret har vært utsatt for en voldshandling med døden til følge. En ung kvinne i sin beste alder funnet omkommet kraftig forslått omkranset et offentlig toalett. Kvestet til blods med et slagvåpen type ukjent. Den unge kvinnen ble funnet antrukket i sitt mest horete antrekk. Skam i foreldrenes øyne idèt de sier » ja det er vår datter» under identifiseringsarbeidet.

Lite visste jeg at dette skulle være inngangen til et nytt kapittel i mitt liv. At én av tusen episoder CSI skulle få meg til å for første gang i livet faktisk like å drive med fysisk aktivitet, for det skal jeg si dere.. det hadde jeg aldri trodd jeg skulle få oppleve i dette livet. At Janne Regine Rugtvedt noen gang skulle frivillig drive med noe som får henne til å hive etter pusten og legge hodet på puta før den blir tolv. Ikke over mitt lik.

Videre i episoden får jeg se kvinner på rulleskøyter i altfor korte kjoler med mouthguard som tilbehør. Idét sekundet jeg forstår at dette skulle forestille en idrett lo jeg litt inni meg og overbeviste meg selv om at dette var en type sport som var funnet på av teamet som lager CSI. Jeg trodde altså dette var en ikke-eksisterende sport som kun fantes inni hodet til Jerry Bruckheimer og at han hadde laget dette universet av illsinte kvinner som regelrett banket hverandre opp.

Tiden gikk og hverdagen fikk bestå… helt til en dag hvor jeg helt ut av det blå kom på at jeg noen måneder tidligere hadde sett dette fenomenet på tv. Uten å huske hva de kalte sporten googlet jeg  » women beating eachother on rollerskates» og fant da ut at dette var helt reelt, at det faktisk var en sport og at det ville passe meg utmerket.

Etter noen runder på Google fant jeg Oslo Roller Derby Klubb. Jeg tok mot til meg og dro avgårde på trening med lykke og fromme i lomma og joggesko på beina. Jeg sa » jeg er med» og bestilte skøyter sporenstreks. Et par uker seinere stabbet jeg meg inn på min aller første trening og mitt aller første møte med hjul under føttene og ustødige nybegynner bein. Jeg var fersk og stolt og kunne nå kalle meg freshmeat i Oslo Roller Derby klubb

 

Hilsen fra Freshmeat Janne Regine