plakat

A Skate Odyssey i Gent er en av Europas sterkeste derbyturneringer. Og i år var Oslo med!
For et år siden var vi en liten gjeng fra Oslo som dro til Gent i Belgia for å få med oss en av Europas feteste derbyturneringer, med ti av kontinentets beste lag på tracken. Selvfølgelig drømte vi alle sammen om at ORD en dag skulle kunne spille et sånt sted, men vi hadde vel ikke drømt om at vi skulle være der bare ett år senere!

 

Vi var det desidert lavest rangerte av lagene som spilte på årets SKOD, så vi reiste ikke til Belgia med ambisjoner om å ta hjem noen imponerende plassering. Vi kom dit som nummer 10, og vi endte til slutt også på en tiendeplass. Men tross i manglende seiere så spilte vi noen forrykende gode kamper! Alle de tre lagene vi møtte på tracken i Gent var rangert blant de tretti beste lagene i Europa, mens vi selv kom til Belgia med en plassering drøyt  dobbelt så langt nede på lista. Likevel spilte vi i alle kampene jevnt med, og i perioder til og med bedre enn motstanderne våre, og vi fikk definitivt bevist at våre målsetninger om å være med helt i toppen av europeisk rollerderby ligger langt nærmere enn vår nåværende rangering tilsier.

 

Utendørs oppvarming før første bout. Ikke helt uproblematisk på grunn av vanvittig mengder pollen. (Foto: Pinkzilla)
Utendørs oppvarming før første bout. Ikke helt uproblematisk på grunn av vanvittige mengder pollen. (Foto: Pinkzilla)

 

Imponerte mot de engelske gals´a

Kanskje det nærmeste vi var å ta med oss hjem en seier denne gangen var i vår første kamp, mot London Rockin´ Rollers. For mange av Oslo sine spillere var det nok med ærefrykt at de gikk på banen for å boute mot kjente derbynavn som Jack Attack, men den ærefrykten var borte så snart fløyta gikk, og i lange perioder av kampen var vi til og med i klar ledelse. Det var bare marginene som avgjorde når resultatet til slutt endte London 113 – Oslo 102, og i etterkant føltes det nesten som en seier. Vi hadde ikke stått noe tilbake for kontinentets 25. beste lag.

 

Vår andre kamp var mot Leeds Roller Dolls – det høyeste rangerte laget vi møtte. Også mot dette laget kjempet vi veldig godt og holdt oss nær på poengtavla gjennom store deler av første omgang. I andre omgang viste nok likevel det engelsk laget at de hadde hakket mer rutine enn oss, og de klarte å bygge på den lille ledelsen de hadde med seg til pause, poeng for poeng, til vi til slutt endte med Oslo 135 – Leeds 185. Av de tre vi møtte er Leeds det laget vi ganske enkelt må kunne si var bedre enn oss,  men de fikk ikke et eneste poeng billig, og nok en gang viste vi at ORD er et lag som kan vise krefter mot lag helt i toppen av Europa.

 

Den siste kampen vår var mot Copenhagen Roller Derby. På turneringens siste dag var nok våre spillere slitne både i kropper og hoder, og det var nok mest kombinasjonen av litt slurvete spill og for mye tid i penaltyboxen som gjorde at de danske jentene fikk slippe unna med så mange poeng som de gjorde. På en bedre dag skulle vi nok gitt København ganske mye kraftigere motstand enn vi klarte på denne søndags morgenen, men selv om sluttresultatet Køben 163 – Oslo 108 var litt skuffende, så viste vi selv i vår svakeste kamp spill som ligger langt over den plasseringen vi før turneringen hadde på den europeiske rankingen.

 

Det gikk hardt for seg på tracken mellom ORD og Leeds, men etterpå var alle happy! (Foto: Pinkzilla)

Det gikk hardt for seg på tracken mellom ORD og Leeds, men etterpå var alle happy! (Foto: Pinkzilla)

 

Fantastisk turnering for ORD

Kort tid før vi reiste til Gent vedtok årsmøtet i Oslo Roller Derby å ha som mål å være blant Europas 20 beste lag i løpet av to år. Der og da virket det som en ganske hårete målsetning, men på denne turneringen viste vi soleklart at vi allerede kan spille på topp-30-nivå, og at det slett ikke er milevis opp til det nivået vi strekker oss mot. Noe av det Oslo mangler i forhold til de beste er turneringserfaring og rutine, og nettopp det fikk vi med oss mye av fra Gent, både fra de øyeblikkene vi var på vårt beste, og fra de periodene hvor det sviktet litt og vi ikke imponerte like mye. Vi håper vi får komme tilbake til Belgia og spille SKOD igjen neste år, og da gjør vi det enda bedre!

 

Det er ikke turnering uten afterparty, og det er ikke afterparty uten pyramide! (Foto: Pinkzilla)

Det er ikke turnering uten afterparty, og det er ikke afterparty uten pyramide! (Foto: Pinkzilla)

Slik ble den endelige rangering på SKOD 2014

1. Paris Roller Girls

2. Gent GO-GO Roller Girls

3. Kallio Rolling Rainbow

4. Central City Rollergirls

5. Rainy City Roller Girls

6. Nidaros Roller Derby Norway

7. Leeds Roller Dolls

8. London Rockin’ Rollers,

9. Copenhagen Roller Derby

10. Oslo Roller Derby

 

 

Peace out,

Pinkzilla