Helgen 14. og 15. juni møttes norske spillere fra inn- og utland til den første av to Team Norway-samlinger frem mot try-outs til landslaget i januar 2014. Alle med minimumsferdigheter i orden var velkommen, og ca 30 personer fra hele Norge deltok.

De fleste var nok som meg, ganske spente på hva vi hadde i vente. Noen kjente mange, andre kjente noen, og noen kjente få eller ingen fra før. Enkelte forlot også klubben sin i utlandet denne helga for å være med på samlingen. Vi ble delt i grupper, og i løpet av to dager skulle vi vise at vi hadde evnen til å samarbeide med andre, og få frem det beste i våre medspillere og lag. Alt med vissheten om at alle var der fordi de vil kjempe om de få plassene på Norges landslag i Roller Derby 2014.

Lørdag startet med et kort informasjonsbesøk fra Antidoping Norge. Deretter gikk resten av dagen med til ulike pack-, blokker- og jammerøvelser. Vi byttet øvelser, roller og partnere ofte og innsatsen var 100% fra samtlige. Jeg la meg sliten, men inspirert og takknemelig for å bli kjent med så mange engasjerte og dyktige derbyspilllere den kvelden.

 

TeamNorway

 

Bout-o-rama!

Søndag var det tid for ekte spill, med nerver og kampinstinkt på plass. Vi ble delt i to lag med miks fra alle klubber og spilte nesten to fulle bouts med dommer-crew og uniformerte NSOer (Non Skating Officials). Det var hardt, men gøy å merke hvor raskt vi ble et lag, selv om vi aldri hadde spilt sammen før. Kampen var tøff og det var utrolig jevnt mellom hvitt og svart lag. Hvitt lag dro i land seieren i den første bouten, men svart lag ledet da vi desverre måtte bryte av før siste omgang av siste bout var ferdig spilt …

Ulykker er noe derbyspillere må være forberedt på. Da er prosedyren at alle tar et kne, og gir rom til de som på forhånd har fått ansvaret om noen skader seg. Det kan være vanskelig å holde seg unna, spesielt når den som ligger nede er en du kjenner godt og bryr deg om. Denne bout-søndagen sluttet med besøk fra ambulansen. Beskjeden var heldigvis at lagvenninnen vår var ved godt mot ved avreise. Alle fikk kjenne på alvoret og ansvaret ved å drive med kontaktsport på rulleskøyter. Vi deltar av egen vilje. Vi gjør det vi kan for at spillet skal være sikkert. Ingen går på banen med intensjonen om å skade noen andre, og derfor har heller ingen skyld når noe skjer.

Til tross for en dramatisk avslutning er essensen av Team Norway-samlingen for meg; nye venner, store utfordringer, nye ferdigheter og massevis av derbylove! Tusen takk til trenere, dommere, NSOer og medspillere for denne flotte helga!

 

Torun Mørkeseth Karlsen / Torture-Run #79