BLOGGPOST NRDDD

It doesn’t matter if you win or loose, it´s what you do with your dancing shoes!

Vi hadde allerede booket inn hjemmekamp 25. juni og bortekamp 1. juni når vi fikk forespørselen om å spille mot Nidaros Roller Derby (NRD) fredag 7. juni. Ideen kom fra medlemmer i NRD og ORD som hadde vært på møte i Norges Skøyteforbund (NSF) og kommet i prat om Skøytetinget som skulle avholdes i Asker andre helga i juni. Å spille kamp tre helger på rad er ikke hverdagskost, men vi så dette som en gylden mulighet til å vise representanter fra hele skøyte-Norge hva roller derby faktisk er. Vi gikk i gang med å planlegge og organisere en lukket kamp på en arena som ville tilsvare bortebane for begge lag, men heldigvis falt bitene raskt på plass.


På selve kampdagen sørget en fokusert oppriggingsgruppe bestående av NSOer, dommere og spillere en rask opprigg av full bane, scoreboard og det som ellers må til for å gi publikum en bra opplevelse. Grey Snyder fra NRD hadde oppgaven å lose NSF delegatene gjennom en demonstrasjon av spillet samt forklare og kommentere hva som skjedde underveis i kampen.
Som spiller var det spesielt å skulle spille en kamp med formålet å ene og alene demonstrere norsk roller derby. Kampen holdt fra første skøyteblås et høyt tempo og begge lag var preget av den del penalties. Nidaros vant fortjent med 221 poeng mot Oslos 83. Det er ingen tvil om at NRD fortsatt er storesøstrene, men vi i ORD håper vi nådde målet om å gi de motstand. En ting er i alle fall sikkert, vi lærte utrolig masse! Tilbakemelingene fra NSF har vært udelt positive og vi krysser fingrene for at vi har bevist at roller derby har kommet for å bli og er så absolutt verdt å satse på!

norges skøyteforbund

skøytepresident Vibecke Sørensen ser på oppvarmingen
photo: Norges skøyteforbund

 

-Eda Lyngra