Helga 8. – 9. desember var ikke bare andre adventshelg i år. Den selvsamme helga fikk vi besøk av Alma Geddon og Ciderella fra Auld Reekie Roller Girls (ARRG) i Edinburgh. De var rett og slett så effektive og holdt oss så i gang at dette var det beste bildet vi endte med av de to:

Lilla lys og jesusbarnet ble lagt vekk, adventsstaken sto igjen hjemme og det eneste vi tok med oss var håp og masse derbykjærlighet da vi troppet opp på Haugenstua klare til dyst.

Så gjorde vi så når vi drillet på hits, drillet på hits, drillet på hits – tidlig en lørdags morgen.
En god gjeng på rundt tjue spillere både med og uten minimumskills (altså kampklare og ikke helt kampklare enda) jobbet i fire timer med bevegelighet, hits, blocking og atter bevegelighet.
Å få erfarne spillere inn fra klubber som har holdt på noen år og som gjør det bra i internasjonal sammenheng er uvurderlig for utvikling av klubben vår og spillerne våre. Jeg tror det var noe alle i hallen kjente på ettersom timene gikk.
Alma og Cider introduserte oss for nye drills, noe nye skills og drev oss effektivt gjennom lørdagens åtte timer med rosa sukkerpisk. Som en av jentene observerte «De er egentlig dritstrenge, men det er ingen som merker det!»

Andre halvdel av lørdagen var delt i strategi og spillscenarier for de spilleklare, mens vår eminente Doris D-Day holdt NSO- (funksjonær) kurs for resten.

Åtte timer intens jobbing på skøyter er noe de fleste merker på kroppen og hvertfall de som var igjen til siste time på lørdagen. Alma og Cider fant det naturligvis for godt å avslutte lørdagen med The Hour of Power. Jeg tror du skjønner tegninga…
Så gjorde vi så når vi trente taktikk, trente taktikk, trente taktikk – tidlig en søndags morgen.
Andre dag var viet strategi og spillscenarioer. Den største internasjonale organisasjonen for flat track roller derby (WFTDA) har akkurat gjort om på reglene for spillet. Dette skal gjøre sporten både mere publikumsvennlig og utvikle sporten i en retning de mener er forbedrende. Hvorvidt det slår til gjennstår å se, men reglene er i effekt fra 01.01.13.

Med nye rammer for spillet er det om å gjøre å finne nye og best mulige taktikker for spill, og jammen delte ikke jentene fra ARRG villig med oss. Nå gjenstår det bare å se om vi klarer å følge opp i god stil.

Heldigvis hadde vi tilskuere gjennom helga, som kan hjelpe oss med å huske. ORD er ikke en hvilkensomhelst klubb (i tilfelle noen var i tvil). Gjennom hele helga hadde vi spillere som ikke var klare til å delta på bootcampen på sidelinja for å se på, lære og hjelpe til.

Zombie Assassin var med hele helga som medic og brukte pausene til å få rullet litt selv. Boobs Bazooka som skal passe på line-ups i kampen i januar studerte spillerne og ikke minst Rude Ruby som, med låsning i ryggen, satt godt tullet inn i ull og skrev notater om alle øvelser vi gjorde.

Jeg vet de sier dø/blø/gjø etc for  [insert footballleague]

– they ain’t got nothing on us!Lev for ORD. Hilsen Mother punchie!