Helgen 9. -11. November sendte Oslo Roller Derby sine dommere til bootcamp i Malmø, Crime City Rollers hjemby.

Fredag gikk the refmobil fra Oslo, ført an av vår hoveddommer Von Schäfer. Det var en spent og trigget gjeng som satte kursen mot Malmø i den fantastiske VW 164 til Von Schäfer. For en bil og for en tur! Norges nye ref-håp ankom Malmø og hotell Ibiz sent fredag kveld og der vi møtte The Naked Ref og Dropkick Refree fra Nidaros Roller Derby.Vi traff også dommere fra Sverige, Finland, England, Tyskland og Danmark. Så etter helgen kan jeg si at Roller Derby nettverket mitt har vokst  denne helgen.

Judge Knot ( som er en level 5 WFTDA sertifisert dommer) underviste de håpefulle dommerne, mens InteJill (som er en level 2 WFTDA sertifisert NSO) tok seg av de som hadde blitt med som non skating officials. Begge disse er veldig sentrale i WFTDA og er å se på i og utenfor banen når de største lagene braker sammen. Sist i WFTDA Championship 2012 som gikk av forrige helg.

photo: Jonas Aldenbäck

Vi startet kl 08.00 hver morgen. En Umenneskelig tid for vanlig folk, men derbyfolk er ikke vanlige så det var ikke noe problem,heller ikke på søndag selv om vi hadde diskutert derby over en øl eller to i de sene natterstimer dagen før.

Dagene var delt i to deler, en undervisningsdel og en annen på skøyter. Kort fortalt, ble det lært bort frekke skøytetriks og viktige regler. Vi dommere kunne ikke bedt om et bedre opplegg. Judge Knot stilte til forventninger og enda litt til så vi var alle meget godt fornøyde. Det var en glad gjeng som satte turen hjemover mandag morgen, The Refmobil leverte og alle kom seg vel hjem

Vi vil takke Crime City Rollers for et meget bra opplegg hele helgen, både på og av banen!

– Dr.Gonzo