Onsdag 14. mars møttes ti flotte representanter for Oslo Roller Derby Klubb på Aker Brygge/Tjuvholmen, klare for årets føste uterulling. For de fleste av oss var det ikke bare årets første uterulling, men som for meg, også første uterulling på quad skates i det hele tatt! Personlig gledet jeg meg som en unge på julaften, utehjulene hadde jeg akkurat fått låne av en annen derbyjente på laget, og de ble i siste liten skrudd på skøytene før jeg løp ut døra hjemmefra.

Ruten var den asfalterte og grusfire sykkelstien fra Aker Brygge mot Bygdøy, og vi storkoste oss alle sammen. Været var stråelende, hjulene rulla, og blikkene uteble heller ikke. Ti flotte dammer på ti par rulleskøyter resulterte både i noen smil og noen nikk, samt «High Five», fra noen forbirullende gutter på rollerblades.

Vi brukte vel en drøy time på å rulle frem og tilbake noen ganger på sykkelstien, vi rulla og lo, noen ramla, og vi storkoste oss! Selvsagt er det litt annerledes enn å rulle på bane hvor man har fler friheter til å prøve seg på triks og teknikker, enn å rulle på en strak sykkelsti hvor vi selvsagt har andre rullende fremkomstmiddler å ta hensyn til.

Mørket kom og vi ble klare for å rulle hjem igjen. Hjemturen gikk over Aker Brygge, med fler enn nok tilskuere. Personlig rulla jeg til T-banestasjonen på Nationaltheateret for å komme meg hjem, men de resterende jentene rulla videre gjennom sentrum. I følge bildeneble det både en snarvisitt innom både Opraen og Østbanehallen!

Nora #85