La oss ta en gjennomgang av vårsesongen 2019!

ROLLER DERBY x 4

Vi startet året med hjemmekamper i mars. Sundsvall Demolition Rollers og «Combat Bullies»  fra Aalborg Roller Derby kom for å møte våre Tiger City Beasts mens Copenhagen Roller Derby All Stars møtte vårt A-lag.

Resultetene ble:

Tiger City Beasts 126  –  Aalborg 229
Tiger City Beasts 195  –  Sundsvall 208

Oslo Roller Derby «A» 107 – Copenhagen 169

 

THE CHALLENGE

Neste arrangement var The Challenge i mai. Vi hadde tre lag med spillere fra flere land enn noen sinne før. Årets tema var eksotiske dyr og lagene ble derfor The Blobfish Blockers, The Neon Nighthawks and The Banana Slug Thugs. 

The Blobfish Blockers stakk av med seieren i år og vi kan nesten ikke vente til neste års The Challenge. 

 

La Foire du Nord 2019

I år, som i fjor, dro A laget vårt til Nord Amerika for å spille noen kamper i håp om å øke rangeringen. Denne gangen dro de til Quebec, Canada for å delta i La Foire du Nord. Dette var en turnering arrangert av Roller Derby Québec for første gang og Oslo skulle spille fire kamper mot Connecticut, Lehigh Valley, Penn Jersey og Anchor City.

Turen var veldig vellykket med seier i tre av fire kamper. Resultatene ble:

 

Også i år var det store målet å gjøre et hopp i WFTDA rangeringen. Et mål vi har hatt i Oslo Roller Derby i flere år nå er å komme oss opp på topp 100 beste lagene i verden. Og i år fikk vi det til! Vi ender sesongen som nr 87 i verden og nr 19 i Europa!

Sjekk WFTDA ranking lisene på: stats.wftda.com

 

Havnelangs, Pride og sommergrill
Vi deltok på havnelang i år der alle som ønsket kunne få prøve skøyter, vi hadde egen parol under Oslo Pride og avsluttet med årets sommergrill i parken.

 

 

NM-VEKA
Til slutt har vi NM-Veka. Det er første gang Roller Derby er representert. Oslo Roller Derby, Nidaros Roller Derby, Oil City Rollers og Wet City Rollers var med. Alle kamper ble spilt i Sandnes og Oil stilte som verter. Arrangementet var fantastisk gjennomført og vi håper dette blir første av mange år med roller derby NM.

 

 

Opp mot NM snakket også NRK med vår egen Kiki Longskates og hun fortalte om hennes sterke personlige historie og oppladingen til NM. Se nyhetsinnslaget her (ca 15 min inn i sendingen) og les artikkelen her

 

Oslo tok gullet i år og finalen ble vist på NRK 1(se finalen her) Det er veldig stort å få Roller Derby på Norsk TV og vi håper dette vil hjelpe denne fantastiske sporten til å vokse seg enda større her i landet.