800_MG_8897

Foto: Thomas Pihl

For noen uker siden var Oslo Roller Derby i Malmö der vi spilte i WFTDAs europeiske turnering – WET 2014. Vi har snakket litt med Boobs Bazuka og Rocky Gold om hvordan det var å spille cup – og heie fra tribunen.

– Har hatt det kjempegøy! Jeg har stalka derby crush’a mine, hilst på gamle kjente, fått nye venner, og snakket om Oslo Roller Derby til alle som har giddet å høre på, flirer Boobs. På spørsmål om hva hun synes om å følge laget fra tribunen svarer hun: – Jeg føler jeg har hjulpet laget med humørspreding via heiing. Jeg tror virkelig det hjelper å høre at noen i publikum er der for en!

Rocky, som tilbrakte helgen på banen, er enig i at det er stor hjelp i å bli heiet på. Ellers synes hun at hun har fått store utfordringer under WET, og lært mye.
– Heiagjengen! Det er powers der altså! Hun legger til:
– WET var helt fantastisk. Det var så utrolig lærerikt å spille mot sterkere lag. Vi fikk testet våre spill og strategier mot virkelig hard motstand. Det var hardt både mentalt og fysisk. Hvordan håndterer man situasjonen når man ikke klarer få lead syv jams på rad for eksempel? Det har vært kjempelærerikt!

Selv om Oslo Roller Derby ikke fikk med seg en eneste seier hjem i bagen, var det topp stemning på laget.

– Det kjennes som en premie, selv om vi tapte alle kampene poengmessig. Vi slo jævlig hardt fra oss. Gleden og samholdet var på plass, forklarer Rocky.

Publikumsopplevelsen var ikke noe mindre sterk, i følge Boobs.
– Det er utrolig kult å se sterke lag spille i virkeligheten, som for eksempel Berlin mot Helsinki, der det ikke blir lead i en jam og ingen kommer seg ut av initial pass. Og så drikke øl og knytte bånd selvfølgelig. Denne helgen har vært alt som mer bra med derby, avslutter hun.

Se flere bilder fra WET her.