Vi er kjempestolte av Eda Lyngra som i år har fått tildelt hedersprisen fra Akershus og Oslos Skøytekrets . Vi er alle veldig takknemlige for alt arbeidet Eda har gjort for ORD. Under kan du lese Akershus og Oslos Skøytekrets begrunnelse.

 

20150514_1401012

Begrunnelse

Roller derby er en ung sport, men med hjelp fra ildsjeler som Eda Lyngra, har den hatt en enorm utvikling i Oslo og Norge de siste årene.

Eda Lyngra har vært den drivende kraften i nettverksbygging og kontaktskaping i derbymiljøet, noe som har gjort klubbens vekst mulig, da miljøet i Norge er lite og utvikling avhenger av samarbeid i hele Europa.

Enda Lyngra har hatt verv i Oslo Roller Derby klubb siden den startet opp i Oslo sommeren 2011. Eda var ORDs første styreleder og satt i to perioder før hun overlit en veletablert og godt organisert klubb videre til neste.

Hun var sentral i arbeidet som gjortde klubben til fullverdige medlemmer internasjonalt, først som «apprentice leage» deretter som fullversige medlemmer i WFTDA (Womans Flat Track Derby Accocisation). Eda er ikke bare en  drivende kraft som organisator, men også en sentral spiller både i klubben og på landslaget, og også trener. Eda er også WFDTA spiller-representant. Hun har gjennom sin innsats både av og på banen blitt lagt merke til ikke bare i sin egen klubb, men også av medspillere i andre klubber og land, noe hennes utallige MVP priser vitner om.

Eda var kaptein for Team Norway Roller Derby 2011, og har loset Norges første landslag i Roller Derby gjennom oppstart, samtrening og verdenscup i Dallas 2014.

Rett og slett en helt usedvalig allsidig innsats på alle plan!