Lørdag 20. april skulle Oslo Roller Derby for første gang forsvare sin ære på hjemmebane mot svenskene fra Gothenburg Roller Derby. Bouten foregikk i F21-hallen på Helsfyr og billettene var utsolgt tidligere enn vi kunne drømt om.

Gjøken hadde sagt sitt om våren og temperaturen var så fin at ORD valgte å starte sin oppvarming i friluft utenfor hallen. Samtidig som venner , familie og supportere begynte å hope seg opp foran inngangen kom gladnervene før kampen. Jeg velger å kalle det gladnerver for det var akkurat det vi var,nemlig glade. Glade for at det var utsolgt, glade for at vi skulle endelig få vise Oslo hva vi bruker så mye tid på og glade for at arrangeringen av bouten hadde gått så bra.

16.00 blåste fløyta for første omgang som gikk i Oslos favør og man kunne virkelig se at vi hadde det moro ute på banen. ORD fikk tidlig et overtak mot Gothenburg ,men i derby kan alt snu i siste sekund så det er viktig å holde hodet kaldt og ikke fokusere på poeng før kampen er blåst av. Etter en god første omgang for ORD tok svenskene revansj. Fra å ha ledet med over 150 poeng tok de igjen med å gå inn godt over en tredjedel av differansen før kampens slutt.

Men vi vant!

 

score

Photo: Sarah Bowes-Pope

Etter å ha klemt litt på hverandre og hilst på publikum var det tid for rydding. Vi har hatt en fantastisk crew av frivillige som har stelt istand hele bouten. Folk har stått på ifra morgen til kveld med alt som skal arrangeres før, under og etter en bout. Uten alle de fantastiske menneskene som har hjulpet oss med dette hadde det ikke blitt så bra som det var.

alle sammen

Photo: Sarah Bowes-Pope

 

Elin Rekdal som er boutansvarlig sier følgende om alle de flotte menneskene som har gjort denne bouten mulig.

«Når man skal arrangere en bout er det ikke bare selve kampen som skal planlegges. Man trenger også et stort apparat rundt, som tilrettelegger for både publikum og tilreisende spillere, dommere, NSOer og andre gjester.»

I Oslo Roller Derby er innsatsviljen stor, og frivillige fra laget og derbymiljøet ellers har blant annet bidratt til å pynte, vaske, rydde, bære benker og bord, rulle ut matter, selge program, lage kjærlighet på pinne, steke vafler, koke kaffe, blande saft, svare på spørsmål, selge billetter, program og merch, være DJ, henge opp plakater, sette opp lydanlegg og stå i døra.

image

Selv om alle forståelig nok aller helst vil være blant publikum og heie, så har en stor gruppe ofret både tid og krefter til å få alt til å gå rundt. For en gjeng, altså! Kreative og ved godt humør, selv da sikringen gikk i kiosken og vi ikke lenger fikk kokt kaffe eller stekt vafler. Da gikk de kioskansvarlige på kontaktjakt og fant til slutt en over kjøleskapet som funket. Hva er vel mer naturlig enn å steke vafler stående på en barkrakk med vaffeljernet oppå kjøleskapet da?

I derbymiljøet er dugnadsånd både nødvendig og forventet, og etter kampen stilte alle opp for å rydde. Selv vinnerlaget kom løpende opp fra garderoben, og sammen med de frivillige sørget de for at vi fikk ryddet på rekordfart!

Takk til frivillige riggere, trivselsvakter, kioskpersonell, billettvakter, merchselgere, DJ, kommentatorer, medisinsk personell, runnere og alle andre som bidro til at dette gikk smertefritt. Neste gang skal vi ha nok av vafler. Lover!»

En takk må også sendes ut til alle NSOer, dommere, supportere,venner,familie og alle som kom for å heie på oss .For ikke å snakke om Gothenburg og deres supportere og vår fantastiske bench coach Madfish fra Dock City Rollers som har vært med å gjøre de to siste seierne våre mulige.

Neste hjemmebout er rett rundt hjørnet så følg med!

vinnere

Photo: Sarah Bowes-Pope