Nei, du leste ikke feil. ORD har vært en kjapp tur på den franske solkysten, der vi koste oss med ti plussgrader, søte franskmenn, blomstrende påskeliljer og selvfølgelig roller derby!

Brest Métropole Océane Roller Derby Girls var nemlig så vennlige å invitere oss til kamp 26. januar. Dette var deres første hjemmekamp, og spenningen var høy i forkant. ORD satte seg på flyet til Paris, og fra Paris til Brest koste vi oss i 7 timer i to minibusser. De som ikke kjente hverandre inn og ut før denne turen ble godt kjent nå, der vi satt som sild i tønne på franske motorveier. Stemninga var høy, iallefall etter vi kom oss ut av trafikkmaskina rundt Paris og inn på riktig motorvei. Samtaletemaene var mange og kanskje ikke refererbare i offentligheten.

Vår egen Betty D. Reaper gir alt i kampen, men både før og etter hadde vi det veldig hyggelig og trivelig med det franske laget!
Photo: Laurent Lê Quan Tho

 

Verdens triveligste vertslag
BMRDG var utrolig søte ,snille og hyggelige, og gjorde alt for at vi skulle ha et trivelig opphold. De lagde felles middagsbankett etter kampen, og til de av oss som sov hjemme hos franske spillere lagde de frokost og var veldig opptatt av at vi skulle ha det bra. Og det hadde vi!

En jevn kamp
Helgas høydepunkt var selvfølgelig kampen. BMO var ratet høyere enn ORD før det hele satte igang, men det var spådd en jevn og hard kamp. Og det ble det! ORD ledet mesteparten av første omgang, men til pause var stillinga 110-101 til hjemmelaget. Publikum, som stort sett ikke hadde sett en derby-kamp før, var spente! BMO hadde klart å presse 400 mennesker inn i hallen vi var i, og mange som ville se kampen måtte snu i døra fordi det rett og slett ikke var plass til alle. Hvordan skulle dette ende?

Terror by Proxy, Ophelia Jawbreak og ToureTTe i action
Photo:Laurent Lê Quan Tho

Resultatet?
Etter en hard andre omgang, med mange powerjams, endte stillinga til slutt med 217-173 til fordel for BMO. Vi var selvfølgelig litt lei oss fordi vi ikke vant, men vi var fornøyde med å ha spilt en jevn kamp, hatt godt samarbeid og prøvd ut flere taktikker. Etter kampen hoppet vi faktisk to plasser opp på den europeiske derby-rankingen! Alt i alt var det mye å være fornøyd med. Da var det bare å få av seg det svette utstyret, klemme alle de franske spillerne og spise masse mat sammen. Dagen etter satte vi oss i minibussene med snuten vendt mot Paris. Oui oui!

Like glade som vinnerne etter kampen
Photo: Laurent Lê Quan Tho