Første helga i februar deltok fem representanter fra ORD på EROC konferansen i Berlin. EROC står for European Roller Derby Organizational Conference og over 80 europeiske klubber var representert på det som var den fjerde konferansen noen sinne.

Fra Norge hadde Bodø, Stavanger, Nidaros og Trondheim tatt turen i tillegg til oss fra Oslo. I fjor var kun Nidaros representert, og det sier jo litt om hva som har skjedd innen roller derby i Norge i løpet av det siste året.

Foto: Michael Wittig

Foto: Michael Wittig

Vi kom ned tidlig fredags morgen, og benyttet anledningen til å være litt turister i Berlin. Etter å ha spasert langs muren, spist en god laaang lunsj og sjekket ut nabolaget ved hotellet møtte vi folket fra Nidaros og Trondheim og vi tok en felles middag før bli-kjent-med-de-andre-på-EROC-festen som var arrangert av Bear City Roller Derby.

Photo: Michael Wittig

Photo: Michael Wittig

Tidlig lørdag morgen startet selve programmet, og etter frokost var første punkt for oss ”Rookie Leagues”.  Videre utover dagen deltok vi på alt fra equipment workshop, motivation & mental coaching til forelesning om hvordan man skal trene dommerene. Det aller mest spennende var WFTDA Touchbase for Apprentice & Member Leagues. Etter bare to dager som AP medlem i WFTDA fikk vi direkte innblikk i hva den største organisasjonen innen roller derby tenker og planlegger fremover. Som Stagger Lee sa det ”plutselig leker vi med de store barna!”.


RD_Norge

Søndag startet med en ekstremt nyttig og interessant forelesning om Line up writing/Managing & Bench Coaching med Texas Rollergirls manager Dilla. Etterpå var det tid for ”Internal Face Time Norway”, og etter litt krøll med hvor vi skulle være fikk endelig representanter fra de norske lagene satt seg ned sammen. Vi hadde forberedt en del på forhånd og kommunisert mellom klubbene på mail, og hovedpunktene i diskusjonen var Team Norway (hvordan bygge opp et norsk landslag), roller derby under NIF og skøyteforbundet samt mulighetene for å få til en norsk roller derby cup. Vi la også en plan for hvordan klubbene skal kommunisere sammen videre – det kommer til å skje MYE innen norsk derby i 2013!
IMG_5692
Etter lunsj var det tid for siste bolk med forelesning og Footage Analysis med Stefanie Mainey fra London Roller Girls var spesielt nyttig for oss. Våre to dommer og NSO representanter kjørte parallelt løp med dommer- og funksjonærforelesninger. Siste felles punkt var European Group Discussion og det gav et interessant innblikk i hvordan klubber rundt om i Europa fungerer, deres oppfattelse av hva WFTDA er og ikke minst hvilke nasjonale forskjeller som finnes når det kommer til organisering av sportsklubber.
IMG_5718
Søndagen ble avsluttet med felles scrimmage for alle spillere, dommere og funksjonærer.  Som vanlig ble vi delt inn i hvitt og sort lag, men siden vi var såpass mange fikk vi kun spille én omgang hver. Det er alltid spennende å se hvordan man fungerer i spill sammen med personer man ikke kjenner og scrimmagen var absolutt en lærerik opplevelse.
Søndag ble avsluttet med middag sammen med folket fra Nidaros, før vi møtte blant annet Ciderella (som hadde bootcamp med oss i desember), Crazylegs og Harrison fra Auld Reekie Rollergirls.
IMG_5678

Mandag endte turen slik den startet, med avslappet cafeliv i Berlin. Vi er alle enige om at EROC var veldig lærerikt, og hadde vi kunnet så hadde vi gjerne blitt igjen for å plukke opp enda mer kunnskap. På fire år har EROC vokst noe enormt – det blir spennende å se hvordan arrangementet blir i 2014, og ikke minst se hva som har skjedd med klubbene vi møtte og temaene vi diskuterte i år.

 

– Eda Lyngra