Photo: Dandelion Gingerdoom ,ORD

Etter å ha bare stått på skøyter seks ganger så var mine nerver i spinn før denne helgens Freshmeat Bootcamp. Undrende over opplegget var det mange spørsmål som lå og surra i bakhodet mitt. Hvor mange skulle delta, hvilke forventninger hadde trenerne til oss, hvordan var skøytenivået, skulle det bli scrimmage? Og sist men ikke minst vil jeg komme til å legge skøytene på hylla etter dette?

Lørdagen startet tidlig med en fullstappet sal med kaklende, nervøse, fargerike freshmeats fra Stavanger, Halden, Oslo og Bergen, pluss rutinerte spillere og dommere fra ORD. Bootcampen begynte med  at vår eminente Hanne aka MotherPunchie fortalte oss om helgens detaljerte opplegg og delte oss inn i fire grupper. Så blåste hun i fløyta og Bootcampen var i gang!

Jevnt fordelt over helgen var gruppene innom treningsposter som inneholdt å lære alt fra fallteknikk, crossover, hitøvelser, stopps, spilleforståelse og regler til hvordan å håndtere utstyret på best mulig måte. Dette igjen førte til knall, fall, latter, svette, noe frustrasjon men mest av alt lysten til å mestre dette! Motivasjoen var alltid på topp siden det hele tiden var dyktige coaches rundt oss. Og det viktigste, full sikkerhet! Treningskomiteen hadde full kontroll, et vell planlagt program som innholdt Flat Track Roller Derby fra A-Å. Og at dette var ORD’s første Freshmeat Bootcamp-arrangement skal det stå stor respekt av!

Hvordan var nivået? At noen av disse jentene aldri hadde stått på skøyter før hadde jeg aldri trodd! Frykten for å falle og skade seg så jeg lite til. Makan til beinharde damer skal man lete lenge etter! Og de kommer til å bli gode! Oh yes!

Om det ble scrimmage sa du? Ja det ble scrimmage! Haha! Det hadde jeg aldri trodd! Den siste timen av dag en og to skjedde det. Det ble delt inn to lag, Black & White. Hvordan skulle vi få til dette? Ingen av oss hadde gjort dette før. Og noen hadde akkurat  lært hva en Jammer var.. Vel, skal man lære så er ingenting bedre enn å bli kasta ut i det! Og om vi lærte! Scrimmagen ble til tid og annen avbrutt av trenerne der de fortalte om hva som akkurat hadde skjedd i spillet. Derav fikk vi mer spilleforståelse. Man kunne se freshmeatsa ble mer konkurranselystne –  de rød horna vokste tydelig frem på noen av oss. Og i scrimmage dag 2 var nivået noe helt annet! Det var flere røde horn, vi var mer trygge på skøytene og spilleforståelsen var mer intakt. Jeg følte meg mer klar enn noen gang.

Det sies at Roller Derby er kjent for sitt gode miljø, denne bootcampen et godt eksempel på dette. Å samle en gjeng med over 40 svette damer på hjul kan være en utfordring. Men her var det bare full kjærleik, latter, støtte fra kjente og ukjente og en god dose med derbyprat.

Jeg hadde aldri trodd i en alder av 30 år at jeg skulle prøve dette. –  ROLLER DERBY. – Hah! Etter helgens begivenhet har jeg fått svar på mange spørsmål. Merkelig hvor fort man elsker denne sporten. Og som jeg gleder meg til å lære mer – og at jeg en dag kan spille med disse fantastiske damene. Skøytene blir ikke lagt på hylla. De ligger klare i baggen til neste trening.

Photo: Dandelion Gingerdoom ,ORD

 

Yep, this is it! Im gonna be a rollergirl!

 

-Louise, Freshmeat hos Oslo Roller Derby