Del 1 av en påskekrim i 4 deler

Det ligger en uro i bylarmen denne formiddagen. En uforklarlig eim av bitterhet og misunnelse. Likevel speiler solen seg i vannpyttene som har tatt bolig i Oslos gater denne formiddagen. Vinden suser i trærerne som har kledd på seg gåsunger i alle størrelser. Klokken har slått tolv på formiddagen og det er én time til Oslo Roller Derby skal møtes for å trene i hallen på Grønland. I et klasserom noen hundre meter unna pakker Pøne sammen sakene sine. Hun har lagt siste strøk på sitt avsluttende prosjekt, en orkmaske, lik de fra filmen Ringenes Herre. Pøne går ut døren og ned mot hallen for å trene litt før hun må tilbake og gjøre siste finish på prosjektet som skal leveres på mandag.

I gangen på hangaren hvor ORD har sine treninger lukter det stramt. Pøne regner med at lukten kommer fra knebeskytterne som ligger i bagen hun akkurat åpnet. De har ikke blitt vasket på flere uker. lukten river i nesa idét hun smeller opp døra. Et skrik høres så høy at kråkene flykter fra trærne på utsiden.

Hennes klassevenninne Ophelia Jawbreak ligger livløst på gulvet sammen med en dam av proteinshake fra drikkeflasken i hennes høyre hånd. Pøne tar seg sammen og prøver å riste i kroppen, kanskje det bare er tull? Hun skjønner raskt at noe er gærent… Ophelia Jawbreak ville aldri kastet bort en god proteinshake på denne måten. Pøne skjønner at den stramme lukten i gangen slettes ikke kom fra knebeskytterne hennes, (Nåja.. kanskje litt lukt kom derfra) før hun kaster seg gråtkvalt over klassevenninnens kropp som tydelig er død.

Knirk… Knirk….Knirk.

Pøne blir skjelven i knærne av lyden som nærmer seg døren til hallen sekund for sekund.  Dommer Von Schäfer. Pøne smiler av glede for å se et kjent ansikt, hun løper bort for å fortelle om funnet av Ophelia Jawbreak, men et spørsmål biter seg fast i tunga hennes før hun rekker å fortelle hva som har skjedd.

Pøne: Von Schäfer?… Er det du som knirker?

Von Schäfer: Hjulet på trillebagen min er borte… Hva skjer her?

Pøne bryter ut i gråt og forteller at hun fant Ophelia Jawbreak liggende livløs på gulvet. Von Schäfer slipper bagen og går bort for å sjekke pulsen.

Von Schäfer: Jaggu. Hu er dævv!

Dommer Von Schäfer skal akkurat til å si noe mer men blir avbrutt av at resten av laget kommer inn i gymsalen.
Etter at Pøne og Von Schäfer har fått forklart seg sitter Oslo Roller Derby samlet og lamslått av sjokk. Noen gråter, noen trøster og noen sitter stille å stirrer panisk ut i luften. Stemningen har nådd sitt bunnpunkt.

Det tidligere så sammensveiste laget er nå vilrede. Hva skal gjøres med saken? Mother Punchie  drar opp sin nokia 3310 og taster inn nummeret til politiet. Laget går fra å være paniske til å bli forbanna før Blixkrieg tar tak i telefonen til Mother Punchie og hiver den så hardt hun kan inn i veggen.

Blixkrieg utbryter på kav finnmarking: Vi skail da førr FAEN ikke ha no hjælp av svette mainnfolk i purkeuniforma! Vi æ stærke kvinnfolk.. vi gjørre sjøl!

Gruppen diskuterer hva som skal skje videre. Forslag skyter inn fra alle sider før Blixkrieg tar ordet igjen.

«Æ hadde lyst til å søke på purkehøyskolen en gang i tida, og æ har sett nesten alle episodan av CSI.. eller Crime Solver…Crime city… Crime… whatever. Æ tar saken»

Blixkrieg trenger en hjelper. Hun ser over laget og skjønner at hun må trå varsomt. En av disse er jo tross alt morderen. Øynene hviler over gruppen som om hun skulle plukke ut en premie på øverste hylle. Blikket stopper på trener Mother Punchie. Selv om Blixkrieg er litt sur for at Mother Punchie prøvde å ringe politiet lar hun tvilen komme henne tilgode. De hadde tross alt snakket mye om CSI det siste året og dessuten var hun sykepleier,så hvis de måtte obdusere liket var Mother Punchie den eneste som kunne gjøre det.

Blixkrieg peker på Pøne, som var den første til å oppdage liket.

Blixkrieg: Pøne Pøne Pøne… Du var her først, stemmer ikke det?

Pøne stotrer frem noen vokaler som forsvinner blandt tårene og skjelvingen i stemmen hennes.

Blixkrieg: Og du går i klasse med ho Ophelia Jawbreak, og dere har jobba masse på det samme prosjektet de siste ukan… OG STEMMER DET IKKE AT OPHELIA HADDE FÅTT BEDRE TILBAKEMELDINGER ENN DEG? .. Kanskje du drepte i sjalusi… var du lei av å speile deg i glansen til din kjære venninne Ophelia Jawbreak?

Hun lar fingeren gå hvileløst over gruppen for hun peker på Von Schäfer. Han hadde tross alt vært den andre personen til å ankomme åsstedet. Kanskje Von Schäfer og Pøne gjorde det sammen.. hvem vet.

Fortsettelse følger.

Vil du vinne en Oslo Roller Derby t-skjorte? Skriv hvem (og hvorfor!) du tror har drept Ophelia Jawbreak i kommentarfeltet under innen siste episode som publiseres på søndag.