Etter at vi deltok på bootcamp i Trondheim i høst kom ideen om å invitere ned noen representaner fra Nidaros’ treningskomité ned til oss. Det er jo ingen tvil om at med ett ekstra år på baken har de flere erfaringer og mer kunnskap  – og vi ble utrolig glade da de takket ja til å dele disse tingene med oss.

Vi kjørte treninger for alle i klubben fredag, lørdag og søndag, men før og etter disse var det dommerene og treningskomiteen som hadde lagt beslag på Nidarosfolket. For dommerene ble mye praktisk gjennomgått. Det er mange håndsignaler og ikke minst regler de skal kunne inn og ut – og det er jo ikke bare bare å holde hodet kaldt med ti iltre spillere på banen.
For treningskomiteens del var hovedtemaet hvordan man skal legge opp treninger, vurdere og nivåteste spillere og generell strukturering. Det å starte opp og drive en idrettsklubb er én ting, men det å skulle legge opp til treninger, fremdrift og sørge for å ta vare på hver enkelt spillers utvikling i en sport som ikke har eksistert i landsdelen før er direkte vanskelig. Vi var godt i gang, men takket være gjengen fra Nidaros har vi tatt et enda større steg i riktig retning.

Etter to gode treningsøkter fredag og lørdag var det klart for trening med scrimmage på søndag. Scrimmage er det samme som en øvingskamp, og for mange i klubben var det aller første gang de prøvde seg i en virkelig kampsituasjon. Vi ble fort varme i trøya og fikk blod på tann, og etter hvert fikk vi både testet ut litt taktikk og prøvd ut triks vi har øvd på. Scrimmagen ga helt klart mersmak, og kommer til å bli et fast innslag på treningene utover våren – vi har masse å jobbe videre med! (det er forøvrig freshmeat-trener Grey Snyders skøytesko som har løsnet fra sålen dere ser på det ene bildet, snakk om å ha kraft i frasparket!)

Tusen takk til Grey Snyder, Benny Kill, Agatha Crushtie, The Naked Ref og Coach Nonsense for all hjelp i løpet av helga. Alle vi i Oslo Roller Derby Klubb setter utrolig stor pris på at dere tok turen ned til oss og at Nidaros Roller Derby ville låne dere til oss for en helg. Derby love!