Bootcamp i Stockholm 6.-7. januar  – Zombie Assassin, Minnie the Bruiser og Malice in Derbyland på nye eventyr!

glade bootcampjenter klare for Stockholm!

Jeg hadde hørt rykter om beinharde treningsøkter der folk ble pressa til å gi på til de kasta opp, og var derfor ikke så rent lite nervøs før min første bootcamp.  Både jeg og Minnie the Bruiser var forholdsvis ferske, mens Zombie Assassin var den litt mer erfarne av oss og hadde vært på flere bootcamps før.  Vi ble delt inn i grupper ut fra ferdigheter, og havnet naturlig nok i gruppa for de på lavest nivå. Og godt var det: Selv her merket jeg at mestringsfølelsen raskt sank langt ned i mine stadig mer svetteluktende strømper der jeg kavet uelegant rundt mens de andre rulla smidig og lett rundt på gulvet.  Og hvilket gulv! Jeg er vant til en treningshall der man må jobbe beinhardt for å få hjula i det hele tatt til å snurre rundt – her trilla jeg raskt av gårde selv når jeg for harde livet prøvde å stå i ro!

Brutalitet og sock-derby

Så lenge tannbeskytteren er på er alle glade!

Bootcampen ble holdt av flere fra det svenske landslaget i Roller Derby, hovedsakelig Swede Hurt og Mad Maloony.  De forklarte teknikker og øvelser på en morsom og lærerik måte.  Ja, for det var jo hovedsakelig ulike øvelser vi gjorde: man får nemlig ikke spille roller derby ”på årntli” før man har fullført minimumskravene.  Dette for å sikre at man er såpass trygg på rulleskøyter at man ikke utgjør noen fare for seg selv eller andre før man går i gang med rullende brutalitet.  Men vi fikk lov til litt brutalitet to og to, og i en plutselig mangel på venner ble jeg stående og øve på ”hits” med ei fra det svenske roller derby landslaget. Den dama har nok laget en del blåmerker med hofta si før, jeg kjente det i hvert fall verke godt i lang tid etterpå.  Dessuten fikk vi prøve oss på sock derby; roller derby uten rulleskøyter!  Artig å få prøve ut åssen spillet foregår, selv om det var uten hjul.

I tillegg til trening på hjul hadde vi også trening uten hjul, blant annet kondis/styrke og stretching.  Og som sårt trengte avbrekk var det også treningsfri undervisning: Dommer Fluke Skywalker underviste i derbyregler, og derbyspiller og gear-geek Hypernova underviste i oppbygginga av selve skøyten.  Blant annet viste hun hvordan man kan oppgradere ved å bytte ut ulike deler som hjul og bushings, noe som var veldig lærerikt og nyttig.  For ikke å snakke om dyrt: Jeg innså fort at det så absolutt var på høy tid å oppgradere mine rookie-pakke-skøyter, så noe av det første jeg gjorde vel tilbake i Oslo Roller Derbys hjemby var å slenge meg inn på nettet og bestille alt jeg trengte og unødvendig mye i tillegg…

Hjertet banker DER-BY

De to bootcamp-dagene var stappfulle av rulling; mot slutten av lørdagen hadde jeg ikke følelser i føttene og måtte flere ganger løsne på skolissene for å lokke de tilbake fra de døde.  Muskler verket, svetten rant og jeg lengtet etter at noen skulle gjøre slutt på lidelsene ved å avslutte campen.  Faktisk var jeg nesten litt redd for at det skulle bli lenge til neste gang jeg skulle glede meg til å ta på meg rulleskøytene igjen.  Men etter mat, hvile og dusj (tusen takk til jentene fra Tromsø og Bodø for lån av hotelldusjen deres før vi skulle på nattbussen hjem! Life savers!) kjente jeg at jeg allerede begynte å lengte til neste trening, og at hjertet igjen banket DER-BY, DER-BY, DER-BY…

bootcampjenter i action

Så kort oppsummert kan jeg si: Kom deg på bootcamp, det er så absolutt å anbefale! Forferdelig slitsomt, men helt vannvittig lærerikt.  Og når man har fått hvilt ut er motivasjonen for roller derby ENDA større enn før!  DERBY <3

-Malice in Derbyland