Etter et drøyt år på rulleskøyter har jeg vært ute med skade tre ganger. Klønete, sier du? Jeg velger å tro at jeg prøver på mer enn jeg klarer (selv om en av skadene skyldes at jeg gikk ned en tre cm høy kant med rulleskøyter på, utenfor banen).

Vi er i en fase der utviklingen i laget skjer raskt. Vi har spilt fire kamper, og bruker ikke lenger all oppmerksomhet på hvor føttene har tenkt seg og hvor albuene er. Vi jobber mer sammen og mindre alene. Denne utviklingen har skjedd gjennom høsten, men har for meg vært spesielt tydelig fra desember. Det er selvsagt helt topp at vi blir bedre. Men når man står på utsiden med en skade er det også ganske skremmende. Kommer jeg til å skjønne hva som foregår når jeg tar på meg skøytene igjen? Klarer jeg å holde følge med de andre? Får jeg noen gang spille en kamp igjen? Internett trøster meg med at det er helt vanlig å bli usikker på sin egen rolle når man ikke kan trene sammen med de andre, men at det er vanlig gjør det ikke mindre frustrerende.

217842_10152032962875317_8058402_n

 

På skøyter igjen… endelig

Når jeg tok på meg skøytene for første gang etter åtte uker på sofaen ville jeg dø litt. Alle de små musklene i føttene gjorde like vondt som da jeg var freshmeat, jeg ble andpusten etter to runder rundt banen og gnagsårene kom tilbake med en gang. Det hjalp vel heller ikke at jeg hadde skuffet i meg mat som om jeg fremdeles trente tre dager i uka, det var i hvert fall mye tyngre å drasse meg rundt enn det pleide å være.

Fordelen med å komme tilbake er at veien opp til nivået du var på er bratt, men kort. De første treningene er ikke stas. Men musklene dine husker bedre enn du gjør selv, og etter noen uker er du der du var. Laget ditt er gjerne et helt annet sted.

Hvor lang tid tar det å ta igjen laget? Jeg vet ikke. Men det jeg har lært fra tidligere skadeperioder er at det hjelper veldig å se på hva de andre gjør. På mystisk vis greier kroppen å skjønne en del bare ved å observere, og det har jeg gjort en del av.

 

Noen visdomsord fra sidelinja

De fleste vil skade seg før eller siden. Det er jo en kontaktsport vi driver med. Så her kommer noen kloke råd når du skader deg – noen har jeg fulgt selv, og andre ikke:

  • -Kom på trening og følg med på hva de andre driver med
  • -Se kamper og les regler
  • -Gjør det du kan gjøre for å holde formen ved like

 

-Minnie The Bruiser