Inspektør Blixkrieg ser seg nødt til å undersøke liket. Hun kunne ikke fortsette å utpeke skyldige uten et håndfast bevis. Mother Punchie går sammen med henne bort til liket som ligger midt på banen.

Mother Punchie: Heldigvis har hun så lite klær på at vi slipper å kle av henne. Det hadde blitt flaut.

Blixkrieg undersøker hodet til Ophelia Jawbreak og finner størknet blod i håret. På grunn av Ophelias vinfargede hår var dette en detalj de ikke tidligere hadde lagt merke til. Blixkrieg føler hun kan være på sporet til å løse gåten, men Mother Punchie som er sykepleier avfeier det med at hun kan ha slått hodet sitt da hun besvimte av å ha drukket giftig proteinshake.

De ser rundt seg og blir enda mer rådville enn før. Mordet kan være utført av syrlige freshmeats som var lei av Ophelia Jawbreak som leder av treningsgruppa, eller andre på laget som ikke ville skøyte i skyggen av en veldig habil derbyspiller. Det kunne være hvem som helst, ja tilogmed vaktmesteren på huset.

Et rolig drag kommer over Blixkrieg som bestemmer seg for å sette etterforskningen på vent. Hun har god erfaring med å ta pause fra all tenkingen for å gjøre noe helt annet en liten stund, og så la svaret på gåten komme naturlig til henne. Dette var en studieteknikk hun hadde tatt med seg fra Blindern . Hun beordret de to sterkeste fra laget til å flytte liket og fortsette treningen som vanlig.

Alle går for å skifte og igjen kommer lyden som skremte Pøne …

 

Knirk…Knirk.

Blixkrieg kikker på Von Schäfer som er på vei inn til garderoben og spør hvor lyden kommer fra. Han reagerer med sinne.

Von Schäfer: Det er hjulet på trillebagen min som er vekk. Jeg tror noen har stjålet det, Freshmeat Janne foreksempel. Hu har gjort narr av bagen min helt siden hun begynte … kanskje du skal undersøke hvem som har stjålet hjulet mitt istedefor å suse rundt i tåka på hvem som drepte Ophelia Jawbreak. Get over it!

Inspektør Blixkrieg ser sine mangler som politi. Hun er skuffet over at hun ikke har fått noen fremgang i saken og bestemmer seg for å gå etter det eneste beviset de har. Hun inser at hun må få hjelp fra profesjonelle fagfolk og scooper opp proteinshaken før hun sender den avgårde til politiet for analyse.

Treningen fortsetter som vanlig og etter to timer med intensiv rulling og styrketrening begynner dagen og gå mot sin slutt. Selv om alle har fått forbud mot å forlate hallen ser Blixkrieg seg nødt til å avslutte etterforskningen og la folk dra hjem, hun kan tross alt ikke holde de varetekt uten noe som helst bevis. Samtidig tenkte hun på den aller siste muligheten de hadde for å finne noe som kunne felle en eventuel drapsmann:

Blixkrieg: Hei alle sammen.. dere ska snart få reise hjem igjen.. men det gjenstår en ting som må gjøres før vi kan pakke sammen. Æ og hu Punchie må obdusere liket.

E DET NOEN SOM HAR EN KNIV?

Mother Punchie leter frem en neglsaks hun har liggende i bagen før hun og Blixkrieg går mot liket. De sukker litt og ber en liten derbybønn, men akkurat i det de skal stikke saksa inn i brystet til Ophelia Jawbreak kommer politiet busende inn døra.

Saken blir satt i et helt annet lys da politiet forteller at det ikke er funnet noe gift i shaken, og at hunden mest sannsynlig har falt død om på grunn av at shaken var sjokoladebasert og at hunder ikke tåler sukker eller sjokolade.

Blixkrieg blir litt glad av beskjeden, hun skjønner at noen da må ha drept Ophelia med stump vold. Liket hadde tross alt store blodutredelser og et stort sår i hodet. Med ett beordrer hun alle til å vise frem skøytene, siden de er tunge nok til å slå ihjel en person som har litt kraft i armen.

Følt med, i morgen kommer løsningen på påskekrimmen!

Vil du vinne en Oslo Roller Derby t-skjorte? Skriv hvem (og hvorfor!) du tror har drept Ophelia Jawbreak i kommentarfeltet under innen siste episode som publiseres på søndag.