Roller derby er en kontaktsport på rulleskøyter og nå har et utvalg fra alle de norske klubbene sammen ansatt hovedtrener, assistenttrener og lagleder.

Roller derby er lagsport på rulleskøyter og i løpet av de siste to årene har interessen for dette i Norge eksplodert og det finnes per i dag åtte aktive klubber. I februar ble stillingene hovedtrener, assistenttrener og lagleder for Team Norway roller derby utlyst. Målet er å stille med landslag til Roller Derby World Cup som arrangeres i 2014. Forrige World Cup gikk av stabelen i Toronto, Canada, i 2011. Da var Finland og Sverige eneste nordiske deltagere som endte på 5. og 6. plass av 13. Neste gang er også Norge å finne som deltager.

Erik Norberg Aanonsen har fått jobben som hovedtrener og er klar til å komme igang. – Jeg ser frem til å starte jobben som hovedtrener for Team Norway. Jeg skal være med å forme det første landslaget i roller derby, og nettopp derfor har vi ingen fasit, tradisjon eller tidligere erfaringer med utfordringene dette vil medføre.

Aanonsen får hjelp fra assistenttrener Hanne Lorimer Aamodt. – Vi skal sette sammen det sterkeste laget av norske spillere! Jeg tror vi kommer til å måtte trekke kunnskap fra mange arenaer til denne jobben, men er sikker på at det blir fantastisk moro. Jeg gleder meg til å bli kjent med spillerne, plukke litt i spillerhjernene deres og finne ut av hvordan de kan yte sitt beste og så litt til, sier Lorimer Aamodt.

I løpet av april 2013 vil det åpnes for at spillere kan melde interesse for å prøvespille for landslaget, og det vil gjennomføres flere treningssamlinger før det endelige laguttaket gjøres i starten av 2014. Planleggingen og organiseringen av dette er det lagleder Anna Blix som har ansvaret for.  – Jeg gleder meg til å legge til rette for at spillerne skal få den hjelpen de trenger i oppkjøringa til verdenscupen. Utfordringene er mange, vi skal gjøre noe ingen har gjort før innen roller derby i Norge.

Hvor Roller Derby World Cup 2014 skal avholdes er foreløpig ikke avklart, men man skal ikke se bort fra at det blir en landskamp på norsk jord før den tid.

For mer informasjon send mail til creatingteamnorway@gmail.com eller ring kontaktperson Eda Lyngra på 41 60 48 56.

ENGLISH
A board of members from each norwegian roller derby league has been accepting applications for the positions of head coach, assistant coach and team manager for Team Norway Roller Derby. After concidering the applications, they are now proud to present the coaches and manager. Head coach is Erik Norberg Aanonsen of Nidaros Roller Derby, assistant coach is Hanne Lorimer Aamodt of Oslo Roller Derby, and also from Oslo Roller Derby is the team manager, Anna Blix. Congratulations!